Què és Liederabend?

Un espai dedicat a la cançó. A Schubert, a Fauré, a Britten, a Mompou, a Henze... als compositors que un dia van llegir un poema i van pensar a fer-ne una cançó i als intèrprets que ens transmeten el que hi ha escrit a la partitura.
 

Què hi trobareu, a Liederabend?

Tot allò que estigui relacionat amb la cançó de cambra. A la Sala de concerts, els recitals que es programen a casa nostra i als principals auditoris d'Europa; a la Biblioteca, llibres que penso que poden ser interessants pels aficionats; a Recull de premsa, enllaços a entrevistes amb cantants i pianistes; a Col·laboracions, comentaris als programes de mà, articles, cròniques de recitals o ressenyes de discos que publico a altres mitjans.

I el més important: el Blog. Cada setmana hi trobareu una entrada nova que pot parlar... de qualsevol cosa. D'un compositor o d'un cantant, però també d'una novel·la, d'un drac (això sol passar per Sant Jordi) o de com fer un civet de llebre. Però sempre, sempre, hi escoltarem una cançó.
 

Qui hi ha, al darrera de Liederabend?

Em presento, sóc la Sílvia Pujalte. Amant de la música (és clar), doctora enginyera de Telecomunicacions de formació i docent a la universitat durant molts anys. La meva especialitat és el tractament del senyal d'àudio i veu, ja veieu que sempre torno a la música. Un dia vaig posar en marxa un curs d'introducció al lied, amb la intenció de fer més proper un gènere que és l'aneguet lleig de la lírica, i poc després vaig obrir el blog. Van venir més cursos i conferències, el web va créixer, vaig començar a escriure per a diverses revistes, em vaig incorporar a l'equip de la Schubertíada...  Sóc feliç de poder tornar al lied una petita part del que em dóna.
 
Per què la foto que il·lustra aquesta pàgina? Per pura deformació professional, fa tants anys que visc connectada a un ordinador que em costa d'imaginar la vida sense bits; per pura incoherència, gairebé tot el que llegiu a Liederabend ho escric primer a mà.

Estaré encantada de llegir els vostres comentaris i suggeriments al blog, al correu electrònic o a les xarxes.
 
 
El lloc web de Liederabend utilitza galetes tècniques, essencials per al funcionament del lloc, i galetes analítiques que pots desactivar.